II Converses Les Falles, a la nau.
Per segon any consecutiu, el Fòrum de Debats de la Universitat de València, la Junta Central Fallera i el Gremi Artesà d’Artistes Fallers, amb la coordinació de l’Associació d’Estudis Fallers, han convocat les converses Les Falles, a la Nau, una aposta pel diàleg entre els diversos agents implicats en la festa (institucions públiques, fallers, artistes, veïns, especialistes i professionals). Enguany, davall el títol Les Falles, com a patrimoni cultural, les converses abordaran la dimensió patrimonial de la festa fallera, fent un especial èmfasi en l’espai de la Ciutat de l’Artista Faller i en la projecció turística de les Falles.
El tema d’estes segones converses partix d’una realitat que sovint ha sigut silenciada o menystinguda en la societat valenciana: l’inequívoc valor patrimonial de les Falles. Començant pels mateixos cadafals que any rere any s’alcen als carrers valencians i continuant pels processos de producció, les tècniques artesanals, les formes d’organització i fins tot el cúmul de festejos, actes i aspectes associats d’indumentària, gastronomia, ninots indultats, pirotècnia o elements artístics que comporta una festa tan extensa i variada com la fallera, els exemples de riquesa patrimonial se succeïxen, però dissortadament no han comptat ni amb massa suport institucional ni amb processos de reflexió d’experts i ciutadans. Per eixe motiu, les converses Les Falles, a la Nau centren la mirada en dos aspectes essencials de la dimensió patrimonial de les Falles: d’una banda, la Ciutat de l’Artista Faller, primera ciutat temàtica d’Espanya i autèntic espai de creació, i d’altra, la projecció turística de la festa, que, tot i ser evident, resulta controvertida pel que fa a l’efectivitat i profunditat.
Las converses Les Falles a la Nau es faran a l’Aula Magna de la Universitat de València (c/ Universitat, 2), els dies 20 i 21 de novembre, a les 19.30 hores. La primera sessió, titulada “El futur de la Ciutat de l’Artista Faller”, estarà moderada per Susana Golf, periodista. En la conversa prendran part Vicent Álvarez (membre de la Comissió de Llegat Històric i Artístic del Consell Valencià de Cultura), José Latorre (mestre major del Gremi Artesà d’Artistes Fallers de València), Pau Rausell (professor del Departament d’Economia Aplicada de la Universitat de València), Rafael Rivera (arquitecte) i Luz Divina Torrico (membre de l’Associació de Veïns Ciutat Fallera).
La segona conversa, titulada “La projecció turística de les Falles”, comptarà amb Josep Maria Nácher, professor del Departament d’Economia Aplicada de la Universitat de València, com a moderador, i amb la participació de Lluís Bellvís (professor del Departament de Comercialització i Investigació de Mercats de la Universitat de València, empresari consultor en Cultura i Turisme Naturae), Jordi Guarro (vicepresident de la Junta Central Fallera responsable de l’Àrea de Cultura i Promoció Exterior i cap del Servici de Promoció de l’Agència Valenciana de Turisme), Vicent Lluch (cap del Servici de Comerç Interior i Turisme de la Cambra de Comerç de València), Vicente Miquel (director de Creta & Roi Publicidad) i Miguel Ángel Pérez (responsable de projectes de la Falla Mossén Sorell-Corona.
En esta segona edició de les converses Les Falles, a la Nau han tornat a col·laborar també institucions com ara la Universitat Politècnica de València, la Universitat Internacional Menéndez Pelayo, la Federació de Falles de Secció Especial, l’Associació de Falles d’Especial, la Federació de Falles amb Especial Enginy i Gràcia, i la Federació de Falles de la Secció Primera A.
0 Comments:
Publicar un comentario
<< Home